Ръководството на Милан обмисля продажбата на един от водещите играчи на отбора през изминалия сезон Сусо. Като основна причина се посочва неимоверно високите финансови претенции на играча, в размер на около 6 милиона евро. 

Решението вероятно е взето след срещата между агента на играча Алесандро Лучи и клуба, на която е обявено, че испанският нападател очаква двукратно увеличение на заплатата. 

Самият Сусо все още има 3-годишен контракт с “росонерите“, в който е предвидена и откупна клауза в размер на 38 милиона евро. Ръководството на Милан е скептично настроено към вероятността някой да предложи подобна сума, затова са готови да се разделят с испанеца за около 25 милиона. 

През изминалия сезон бившият играч на Ливърпул записа 8 гола и 9 асистенции в 41 мача. Това обаче включваше и 3-месечна суша към края на сезона. 

Най-вероятният кандидат за подписа на крилото е испанския Атлетико Мадрид. Сделката ще е полезна и в опитите на миланския гранд да балансира счетоводните си книги пред централата на УЕФА.