Милан постигна впечатляваща победа с 4:0 над Венеция в мач от 4 кръг на Серия А. Отборът на Пауло Фонсека се възползва от слабите представяния на противника и отбеляза четири гола в първото полувреме, завършвайки мача с пълен контрол.

Милан започна вихрено и още в 2-ата минута откри резултата. Рафаел Леао подаде на Тео Ернандес, който без проблеми проби защитата на Венеция и отбеляза с точен удар в близкия ъгъл. Този бърз гол не само че даде предимство на домакините, но също така зададе тон за последвалата доминация.

В 16-ата минута Милан удвои аванса си. Кристиан Пулишич центрира от корнер, а Юсуф Фофана се възползва от лошото позициониране на вратаря Йесе Йоронен и направи резултата 2:0. Продължаваща слабост в защитата на Венеция позволи на Милан да бъде още по-настойчив.

Само няколко минути по-късно, в 23-ата минута, Тами Ейбрахам, който стартира за първи път като титуляр, получи дузпа след фаул от страна на Йоронен. Кристиан Пулишич изпълни наказателния удар и реализира трети гол за домакините. Ситуацията за Венеция изглеждаше критична, но това не спря Милан.

В 29-ата минута Венеция отново беше наказан с дузпа, този път след нарушение на Жоел Шинтиен срещу Рафаел Леао. Тами Ейбрахам пое отговорността и отбеляза първия си гол с екипа на "росонерите", за да направи резултата 4:0.

След почивката, Милан намали темпото, но все пак създаде няколко опасни положения. Вратарят на Венеция, Йоронен, продължи да демонстрира нестабилно представяне, но успя да спаси няколко удара. Въпреки че гостите опитаха да отговорят, те не успяха да нарушат доминиращото представяне на Милан.

С победата Милан записа първа победа за сезона и се изкачи в средата на класирането на Серия "А". От своя страна, Венеция остава на дъното на таблицата и изглежда, че ще има трудно време в опитите си да избегне завръщането в Серия "Б".