Почти официално може да кажем, че датският защитник Симон Кяер е футболист на Милан. Централният бранител ще се присъедини към „росонерите“ под наем от испанския Севиля с опцията да бъде закупен през юни за сумата от 2,5 милиона евро.

В началото на този сезон той премина в Аталанта като преотстъпен от андалусийците, но изигра едва пет мача в Серия А и не е доволен от статуа си на резерва. Желанието му е да играе като титуляр, защото за Дания предстои Евро 2020.

Датският национал вече е в Милано и преминава задължителните медицински прегледи преди официално да бъде представен като футболист на италианския гранд. Той идва като заместник на преминалия в Аталанта Матиа Калдара.

Ръководството на „росонерите“ удари на камък с привличането на младия бранител на Барселона Жан-Клер Тодибо. Милан искаше да вземе защитника под наем с опция за закупуването му, но каталунците категорично отказаха продажба на футболиста.

По този начин италианците се насочиха към Симон Кяер. 30-годишният защитник има опит по терените в Серия А като носи екипите на Палермо, Рома и през този сезон на Аталанта.