Милан посреща Фиорентина на „Сан Сиро“ в ключов сблъсък в борбата за Скудетото. „Росонерите“ и „виолетовите“ се срещат днес от 16:00 часа, а двубоя може да гледате пряко в ефира на MAX Sport 3.

Грандът от Милано е начело в таблицата в Серия А със 74 точки, заради грешката на Интер през седмицата в Болоня. „Нерадзурите“ допуснаха изненадваща загуба с 1:2 на „Ренато Дал`Ара“ и поднесоха на тепсия лидерската позиция на своя градски съперник.

Наставникът Стефано Пиоли призова играчите да покажат хладен ум преди сблъсъка с „Ла Виола“, както и в оставащите срещи до края на италианското първенство. Той няма да може да разчита на дълготрайно контузения Симон Кяер, както и на Алесандро Флоренци, който също е с травма. Твърде вероятно е звездата на тима – Златан Ибрахимович, също да пропусне двубоя, заради кончината на неговия агент и дългогодишен приятел Мино Райола.

Тимът от града на Медичите пък продължваа своята борба за първо европейско участие от няколко години насам. Възпитаниците на Винченцо Италиано допуснаха две много сериозни грешки в последните два кръга, които може да им костват голямата цел през текущия сезон. Фио допусна изненадваща загуба като гост на борещия се за оцеляване Салернитана, а на домашния си „Артемио Франки“ бе попилян от тима на Удинезе с 0:4. „Фриуланите“ са на 12-а позиция и практически не се борят за нищо през сезона, но изнесоха невероятен двубой във Флоренция и можеха да вкарат дори повече от 4 попадения.

Лошите вести в лагера на Фиорентина дойдоха преди броени дни, когато се разбра, че италианският национал Гаетано Кастровили ще е аут за минимум 8 месеца. Именно полузащитникът е и единствения отсъстващ от сметките на Италиано за двубоя в Милано.