Милан постигна нов обрат и надви драматично Фрозиноне като гост с 3:2 в среща от 23-ия кръг на италианската Серия А. Оливие Жиру откри за „росонерите“ в 17-ата, но Матиас Суле изравни от дузпа в 24-ата минута, а Лука Мацители донесе пълния обрат за домакините. Милан обаче не се предаде и изравни в 73-ата чрез Матео Габия, а Лука Йович донесе скъпоценния обрат и трите точки за своя отбор в 81-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
59 снимки

В 17-ата минута Милан излезе напред в резултата. Рафаел Леао намери Жиру в наказателното поле, а френският таран не пропусна да се разпише. Останаха съмнения за засада, но проверката на ВАР не показа нередност.

В средата на първата част Фрозиноне получи правото да бие дузпа. Леао игра с ръка в наказателното поле, отново се намеси ВАР. Зад топката застана Матиас Суле, който прати топката неспасяемо в мрежата – 1:1.

В 65-ата минута Милан се оказа догонващ в резултата. Мацители направи индивидуален пробив, който завърши с попадение за пълен обрат.

Седем минути по-късно Матео Габия засече с глава центриране и изравни 2:2. В герой за „росонерите“ се превърна Лука Йович. Сръбският нападател отбеляза победния гол за Милан в 81-вата минута. При 3:2 Фрозиноне нямаше отговор.

По този начин Милан  събра 49 точки и остава на третата позиция, докато Фрозиноне е 14-и с 23 пункта. В следващия кръг за Милан предстои тежко домакинство на Наполи, докато Фрозиноне гостува на Фиорентина.

Фрозиноне Милан

източник: Sofascore.com