Милан победи Монца с 4:1 в пореден мач от кръга в Серия А, а българският бранител Валентин Антов е титуляр за своя тим на "Сан Сиро". Браим Диас вкара два гола за "росонерите" до почивката. Дивок Ориги също се разписа в 65-та минута. Филипо Ранокия върна гол за гостите в 70-та минута.

Gulliver/GettyImages
21 снимки


Срещата е с начален час 19,00 и ще може да я проследите на живо в сайта Gong.bg.


В първите минути на "Сан Сиро" темпото беше приспивно, като нямаше никакви сериозни опасности пред Татарушану и Ди Грегорио.

Четвърт час след началото Браим Диас тръгна почти от центъра и надбяга почти цялата защита на "бианкоросите", за да търкулне топката във вратата за 1:0.

Десетина минути след попадението на испанеца Милан извади страхотен късмет. Киурия центрира добре отдясно, а Дани Мота от 5-6 метра стреля с глава, но право в тялото на Татарушану, който спаси италианския шампион от сигурен гол.

"Росонерите" дадоха своя отговор чрез Ориги, който бе много близо до дебютното си попадение. Белгиецът излъга двама в наказателното, но ударът му се оплете във външната част на мрежата.

Четири минути преди почивката италианският шампион вкара за втори път. Ориги получи отдясно, намери Диас в наказателното, а техничарят се освободи от противников бранител и с хубав удар в далечния ъгъл даде още по-комфортен аванс на "Дявола".


Милан започна второто полувреме силно, а Анте Ребич получи добър шанс да реализира още в 48-та минута. Той остана очи в очи с вратаря след добър извеждащ пас на Диас. Стражът на Монца се намеси великолепно и не допусна трети гол във вратата си.

В 58-та минута Мота от Монца си опита късмета от далечна дистанция, но ударът му мина далеч от вратата. Секунди по-късно Милан се възползва от грешка в играта на гостите и стигна до наказателното поле, но и там последва слаб завършващ удар.

"Росонерите" стигнаха до трети гол в в 65-та минута. Ориги получи топката и си я нагласи на десния крак, последва много плътен изстрел, който попадна малко под горната греда на вратата - никакъв шанс за вратаря на Монца и 3:0.

Филипо Ранокия, който влезе като резерва в 46-та минута получи шанс да изпълнява пряк свободен удар в 70-та минута. Халфът на Монца изпрати страхотен удар към вратата на Милан, ударът му дори докосна гредата преди топката да влезе във вратата.

Рафаел Леао, който също се появи от скамейката, стигна също до гол. Това се случи в 84-та минута, когато получи топката в опасна близост до наказателното поле на Монца. Рехавата защита на гостите не успя да спре футболиста на "росонерите", а той изпрати страхотен удар и не даде никакъв шанс на вратаря да се намеси.

FT Милан - Монца 4:1

1:0 Браим Диас 16`

2:0 Браим Диас 41`

3:0 Дивок Ориги 65'

3:1 Филипо Ранокия 70'

4:1 Рафаел Леао 84'

МИЛАН: Татарушану, Дест, Кяер, Томори, Тео Ернандес, Побега, Бенасер, Месиас, Браим Диас, Ребич, Ориги

Треньор: Стефано Пиоли

МОНЦА: Ди Грегорио, Антов, Пабло Мари, Калдирола, Киурия, Сенси, Аугусто, Песина, Капрари, Мота, Карвальо

Треньор: Рафаеле Паладино