Ръководството на Милан планира да последва примера на своя градски съперник Интер, като инициира издаването на облигации, с които да плати дълга си към хедж фонда „Елиът Мениджмънт”.

Точат ножа за Гатузо, Милан преговаря с Манчини

„Росонерите” нямат кой знае колко опции за рефинансирането на заема си към  финансовата организация. Той бе една от причината за провала в преговорите с УЕФА за включване на доброволно споразумение, което щеше да спести на клуба санкции заради Фианносвия феърплей.

Милан се прицели в белгийски национал от Тотнъм

Има оферта от „Хайбридж”, който е склонен да рефинансира дълговете на самия клуб, които възлизат на 120 милиона евро, но не и заема от 180 милиона, който бе изтеглен от компанията-собственик „Росонери Спорт Инвестмънт”. Причината са съмнения относно реалното благосъстояние на собственика Йонхон Ли.

Очаква се в следващите дни изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне да пътува до Китай за допълнителен анализ на ситуацията с президента Ли и неговият изпълнителен директор Хан Ли.

Предложиха Туран на Милан

Така вариантите пред клуба са намирането на друг американски хедж фонд или издаването на облигации, както стори Интер. „Нерадзурите” предприеха тази стъпка през декември.