Провеждането на дербито от 16-ия кръг на Серия А между тимовете на Милан и Ювентус е под заплаха да бъде отложено заради заболели от коронавирус в състава на "бианконерите", информира Corriere di Torino.

В понеделник, 4 януари, Алекс Сандро даде положителен резултат, а на следващия ден същия положителен резултат даде и Хуан Куадрадо.

40 снимки

Сложната ситуация принуди торинския клуб да се самоизолира на тренировъчната база след вечерната тренировка на 5 януари, а пътуването до Милано трябва да се осъществи в сряда около обяд.

"Ювентус ни информира, че двама от играчите на тима са с положителни резултати за коронавирус. На този момент, нямаме необходимите доказателства за това, че да кажем положително, че в тима имат очаквания за повече заболели, тъй като ние не знаем тези двама играчи как са се заразили и защо другите са дали отрицателни резултати", коментираха здравните власти в Торино.

"Два случая са напълно недостотъчно да се отмени мача. Дори незначително по-голяма бройка на заболели едва ли ще повлияе на това мачът да бъде отложен", коментира от своя страна здравният експерт, който оценява риска за заболяване от коронавирус в Пиемонте Матео Марнати.