Милан планира да привлече петима нови играчи през лятото. Според „Кориере дело Спорт“, основният приоритет на „росонерите“ е намирането на заместник на Хакан Чалханоглу, след като турският национал премина като свободен агент в Интер.

За момента една от основните цели на Милан е хърватския национал Никола Влашич, но за момента италианският клуб не е постигнал споразумение с ЦСКА Москва. Според медията, „росонерите“ в момента търсят алтернативни варианти на Франк Кесие, Алексис Салемакерс и Давиде Калабрия. Смята се, че Милан се е насочил към халфа на Олимпик Марсилия Бубакар Камара и този на Челси Тимуе Бакайоко.

Италианският гранд в момента се опитва да привлече и Диого Далот, който игра като преотстъпен на „Сан Сиро“ от Манчестър Юнайтед през миналия сезон. Но за момента „червените дяволи“ не искат да го продадат.

За момента Милан привлече вратаря Майк Майнян, защитника Фоде Бало-Турее и нападателя Оливие Жиру, а в същото време постигна споразумение с Реал Мадрид за нов двугодишен наем на Брахим Диас, който ще струва на „росонерите“ три милиона евро. Италианският клуб успя да привлече за постоянно и Сандро Тонали и Фикайо Томори.