Отборите на Рома и Милан излизат един срещу друг в големия сблъсък от 11-ия кръг на италианската Серия А. Срещата на стадион „Олимпико“ стартира в 21:45 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 3, а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя.

И двата отбора имат високи амбиции за този сезон, като се намират в челото на класирането и това предвещава много вълнуваща и непредвидима среща.

„Вълците“ записаха първа победа в междинния кръг през седмицата след обрат като гост на Дженоа, с което спряха серията си от три мача без успех, които включваха загуба от Ювентус, тежко и унизително поражение от Бодьо/Глимт в Лига на конференциите и нулево равенство с лидера Наполи на „Олимпико“.

Тимът на Жозе Моуриньо заема четвъртото място към момента с актив от 19 точки, но толкова има още и петия Аталанта.

„Росонерите“, от своя страна, нямат загуба от началото на кампанията в Калчото. Момчетата на Стефано Пиоли са втори с 28 точки, а със същия актив е и Наполи, който обаче е с по-добра гоова разлика.

Миналата година Милан водеше люта битка с градския си опонент Интер за Скудетото, което в крайна сметка отиде при „нерадзурите“. Тази година „Дяволът“ е готов да се пребори за титлата и стартът на сезона и повече от обещаващ в тази насока.


Рома - Милан 0:0

Ето и съставите на двата отбора:

РОМА (4-2-3-1): 1. Руи Патрисио – 2. Рик Карсдорп, 23. Джанлука Манчини, 3. Рожер Ибанйес, 5. Матиас Виня – 4. Брайън Кристанте, 17. Жордан Верету – 22. Николо Дзаниоло, 7. Лоренцо Пелегрини, 77. Хенрих Мхитарян – 9. Тами Ейбрахам

МИЛАН (4-2-3-1): 1. Чиприан Татарушану – 19. Тео Ернандес, 24. Симон Кяер, 23. Фикайо Томори, 2. Давиде Калабрия – 4. Исмаел Бенасер, 79. Франк Кесие – 17. Рафаел Леао, Раде Крунич, 56 Алексис Салемакерс – 11. Златан Ибрахимович