Отборите на Милан и Интер се срещат в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Италия. "Дерби дела Мадонина" е с начален час 22:00 часа и ще може да го наблюдавате пряко по MAX Sport 3.

"Росонерите", които са символични домакини изпитват някои трудности напоследък, като допуснаха две поредни грешни стъпки в Серия А, които не им позволиха да се откъснат пред преследвачите Интер и Наполи. След равенството срещу Удинезе, "партенопеите" изравниха по точки "Дявола" и дори излязоха начело но голова разлика. Стефано Пиоли няма да може да разчита на един от най-постоянните си играчи през сезона - Сандро Тонали, който е наказан. Дълготрайно контузеният Симон Кяер и звездата Златан Ибрахимович също няма да могат да помогнат на 7-кратния европейски клубен шампион.

Действащият шампион на Италия също не се намира в добър период, като при "нерадзурите" дори се говори за криза в последния месец. "Змията" записа само една победа през февруари - над Рома с 2:0. Останалите резултати за тима на Симоне Индзаги бяха почти отчайващи, като те загубиха в шампионатното "Дерби на Дева Мария", допускайки късен обрат. В осминафиналите на Шампионска лига "синьо-черните" също претърпяха разочарование след загубата с 0:2 от Ливърпул, а в месеца имаше и още едно поражение, и отново с 0:2, от далеч по-непретенциозния Сасуоло.

За тима на бившия наставник на Лацио ще се включат привлеченият през януари Робин Госенс, който лекуваше травма, както и Хоакин Кореа, който също бе с травма вероятно ще се влезе след почивката.

Има ли сили някой от двата гранда да реши всичко в първия двубой или развръзката ще се реши в средата на април, когато е реваншът, предстои да проследим!