Отборът на Милан постигна много трудна и измъчена победа при визитата си на Дженоа в мач от 27-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ стигнаха до трите точки в продължението на срещата, когато Андре Силва вкара единствения гол в мача.

Двубоят в Генуа бе под сериозен въпрос заради обилните валежи в града, но в крайна сметка главният рефер и официалните лица решиха, че теренът е годен за игра и мачът се състоя.

Страхотната серия от 13 мача без загуба за Милан бе прекъсната през седмицата, когато италианците допуснаха поражение от Арсенал в Лига Европа.

За домакините от Дженоа 75 минути игра записа българският нападател Андрей Гълъбинов. Най-добрата възможност пред него се разкри в края на първата част, но ударът му бе спасен с вещина от Донарума.

Като цяло отборът на Милан бе по-настоятелният през целия мач, но решителния гол дойде едва в продължението на срещата. След атака отдясно Сусо финтира бранител на Дженоа и центрира остро в наказателното поле, където Андре Силва с глава стреля много добре и не остави шансове на вратаря Перин.

След победата Милан заема шестото място във временното класиране с актив от 47 точки. Дженоа е 13-ти с 30.