Милан е в напреднали преговори с Барселона за младия френски защитник Жан-Клер Тодибо. Според „Гадзета дело Спорт” бранителят на „каталунците” е отговорил положително на интереса на „росонерите” и сега всичко е в ръцете на двете ръководства. Вече стана известно, че италианският гранд изпитва затруднения да плати исканите от Барселона 25-30 милиона евро и в момента се водят преговори за евентуален наем на Тодибо, с опция за неговото закупуване.

Но ръководството на Милан е готово да жертва един измежду Сусо, Франк Кесие и Рикардо Родригес, за да може да осигури финанси за привличането на младия талант. В момента треньорът Стефано Пиоли изпитва затруднения в дефанзивен план след дълготрайната контузия на Лео Дуарте, както и това, че по всяка вероятност исканият от „росонерите” Мерих Демирал ще поеме по посока Ювентус.

В същото време Милан все още чака отговор и от Златан Ибрахимович. Шведската звезда в момента е в САЩ със семейството си, но трябва да се завърне в Европа за коледните празници. Нападателят е споделил пред свои приятели, че се намира във форма, тъй като не е спирал да тренира и е сигурен във възможностите си. Желанието на „росонерите” е Ибра да даде отговор, колкото се може по-бързо, но е готово и да изчака още малко, защото добре знаят, че даване на ултиматум на такъв човек, по-скоро ще доведе до негативна развръзка.