Отборът на Милан не оправда големите очаквания за безпроблемна победа над опашкаря Кремонезе. На своя „Сан Сиро” футболистите на Стефано Пиоли допуснаха изненада и не успяха да победят борещия се за оцеляване противник. Двубоят в Милано завърши без победител – 1:1, а загубените точки от страна на домакините могат да се окажат решаващи за това дали Милан ще се класира за Шампионска лига през следващия сезон.

Очаквано срещата започна с домакински натиск, който даде резултат още в 11-ата минута, когато Салемакерс се разписа. Той и неговите съотборници обаче бяха разочаровани, след като голът бе отменен от ВАР заради засада.

Отмененият гол обаче не смути домакините, които продължиха да нападат масирано. Дивок Ориги и Салемакерс имаха нови възможности за гол, но късметът не ги покри. Така въпреки сериозното превъзходство на Милан, двата тима се оттеглиха на почивка при 0:0.

Втората част не се различаваше особено от първото полувреме. Отново домакините бяха тези, които диктуваха темпото в мача, но пропуските пред вратата на Кремонзе ставаха все повече и повече.

Домакините бяха стъписани в 77-ата минута, когато готите изненадващо откриха. След солова акция на Давид Окереке, Кремонезе взе преднина в резултата, която успя да запази до 93-ата минута на мача. Жуниор Месиаш вкара за „росонерите” за 1:1, но това бе крайно недостатъчно за пълния комплект точки в мача.

Гостите от Кремонезе завършиха срещата с десет човека, след като Пикел получи директен червен картон.