Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович потвърди, че българският национал Валентин Антов ще излезе титуляр в домакинството срещу Торино от 32-ия кръг на италианската Серия А.

Сръбската футболна легенда коментира специално това в изказването си преди срещата.

Антон Узунов, Lap.bg, БТА
40 снимки

„Антов? Ще играе. Дали вярвам в него? Той и Сумаоро могат да се справят добре. Те са футболисти на Болоня. Към днешна дата все още не знам дали Антов ще може да ни бъде поледен в бъдеще“, заяви Михайлович.

„Не съм видял достатъчно от него, но има добри препоръки, след като вече разполага с международен опит благодарение на националния отбор“, допълни още сръбският специалист.

Антов е преотстъпен от ЦСКА в Болоня до края на сезона, а в договора му има клауза за откупуването му през лятото. До момента 20-годишният българин има 3 участия в Серия А. Веднъж бе титуляр. На 3 март той стартира в мача с Каляри, загубен с 0:1, а след това се появи като резерва срещу Рома и Специя.

Валентин Антов

източник: БТА

Сега му предстои втори мач като титуляр за Болоня. Наскоро националният селекционер Ясен Петров разкри, че при визита в Италия е получил обещание от Михайлович да даде повече шансове за изяви на Антов.

До края на сезона в Серия А остават 7 кръга, а Болоня се утвърди в средата на таблицата и е на 12 точки от зоната на изпадащите. / "24 часа"