Лионел Меси и Кристиано Роналдо вече може да не са преки съперници в испанската Ла Лига, но все пак те продължават да се борят за титлата за най-добър голмайстор на петте най-добри лиги в Европа.

В събота Меси реализира дузпа при победата на Барселона с 1:0 над Реал Сосиедад, за да си върне първото място в тази класация. Аржентинската суперзвезда вече е вкарал 438 гола в испанската лига в 474 мача за Барселона. Това е с един повече от Роналдо, който има 437 гола, въпреки че нападателят на Ювентус е играл значително повече мачове - 540.

Меси държи значителна преднина средно с гол на всеки 1,08 мача в лигата, в сравнение с Роналдо с гол на всеки 1,23 мача.

Роналдо надмина Меси на 25 януари с гола си срещу Наполи и задържа преднината в продължение на шест седмици, но сега отново се озова зад бившия си съперник в Барселона. Португалският национал ще има шанс да изравни или да възстанови преднината си тази вечер, когато Ювентус посреща Интер.

Роналдо има 25 гола в 31 гола във всички турнири през този сезон. С 21 гола в лигата той е втори в класацията на голмайсторите в Серия А, която в момента се дирижира от Чиро Имобиле от Лацио с 27 попадения.

Междувременно Меси, почти идентично, има 24 гола от 31 мача този сезон. В момента той води листата на голмайсторите в ЛаЛига с 19 попадения.