Крилото на Наполи Дрийс Мертенс заяви, че разликата между „партенопеите“ и Ювентус е минимална. Белгийският национал е убеден, че спечелването на Купата на Италия е отправна точка за тима.

„Останах в клуба, защото съм убеден, че спечелването на Купатана Италия е отправна точка на един проект, който ще ни достави голямо удовлетворение. Наистина вярвам, че разликата с Ювентус е минимална. Много по-малка от тази, която е в моментното класиране“, заяви Мертенс.

„Това класиране е резултат от грешките на толкова много хора. Преминахме през труден момент, за който всички бяхме виновни, но излязохме по-силни. Някои грешки ви правят по-силни. Вярно е, но това, което ви прави такива са победите. Ето защо казвам, че Купата на Италия бе ключовият момент за всички“, добави още той.

33-годишният футболист сложи край на спекулациите, че ще напусне „Сан Паоло“ и подписа нов договор с Наполи.

„Реших да остана по време на карантината. Колкото повече мислех къде мога да отида, толкова повече бях убеден, че никъде другаде няма да съм по-добре, затова се съгласих да остана. С Де Лаурентис се познаваме от седем години. С него е все едно си на влакче, има постоянни възходи и падения. Но със сигурност нямаше да остана, ако не бях силно свързан с него. Важното е това чувство, което съществува между него и Гатузо. Двамата работят с енергия“, заяви белгиецът.

„Казват, че се влюбваш в недостатъците, но дори и Наполи да има такива, аз не бих променил нищо. Ще оставя всичко, каквото е. Влюбен съм във всичко, което е тук. Атмосферата, която цари в историческия център на града. Мога да говоря за Неапол с часове. Никога не се уморявам да го правя“, каза Мертенс.