Италианските медии си взеха последно сбогом с легендата Диего Армандо Марадона с думите "безсмъртният", "легендата", "Бог" Марадона "вече дриблира на небето". Аржентинецът почина в сряда на 60-годишна възраст след сърдечен удар.

"Вече дриблира покрай всички на небето", бе единственото, което написа комедиантът Джин Ноки в Гадзета дело спорт. Той пише ежедневно в колонката си в миланския вестник, а последното послание към Марадона бе поместено под снимка, на която Диего целува световната купа през 1986 година.

Останалите италиански вестници почетоха паметта на бившия футболист на Наполи с думите "легенда", "Бог" и "безсмъртен". Много от тях избраха да се сбогуват с аржентинеца с "Ad10s" (сбогом на испански и номер 10). Ил Матино от Неапол излезе с чело "Благодарим на краля на футбола" и снимка на Марадона на младини с екипа на местния клуб.

Ла Гадзета, един от най-четените вестници в Италия, изпълни цели 19 страници за бившия футболист на Наполи, който изведе отбора до единствените му две титли през 1987 и 1990 година. Най-вероятно скоро и клубният стадион ще носи името на Диего Марадона.

Бившият президент на Наполи - Корадо Ферлаино, който привлече Марадона от Барселона през 1984 година, каза за Ла Гадзета, че аржентинецът е гений, "а гениите не живеят като обикновените хора".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.