Бившият старши треньор на Ювентус Маурицио Сари може да бъде съвсем скоро да се завърне към треньорската професия, след като интерес към него проявяват Фиорентина и Рома. „Биаконерите уволниха италианският специалист през лятото, след като само година беше начело. Скудето не беше достатъчно, за да запази работата си, като на негово място бе назначен Андреа Пирло.

„Gazzetta dello Sport“ пък твърди, че Фиорентина се интересува от 61-годишния Сари. Настоящият треньор на „виола“ Джузепе Якини е изправен пред огромна критика през този сезон и според информациите трябва задължително да победи Парма в събота, за да спаси работата си. Фиорентина спечели два пъти през този сезон, но пропиля преднина срещу Интер и новака Специя. Сари е един от кандидатите за поста заедно с бившия треньор на „нерадзурите“ Лучано.

Рома, който победи Фиорентина с 2:0 в неделя, също обаче се интересува от бившия треньор на Наполи, Челси и Юве. Заемайки осмо място в таблицата, за „джалоросите“ се смята, че са недоволни от Пауло Фонсека и по-нататъшен спад във формата може да го изложи на риск.

„CalcioMercato“ пише, че Сари би предпочел Рома пред Фиорентина, тъй като търси амбициозен отбор, който един ден може да спечели Серия А.