Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари иска неговият тим да запази концентрация след победата над Наполи с 1:0 в Серия А и преди утрешния двубой с нидерландския АЗ Алкмаар в осминафиналите на турнира за Лигата на конференциите. Римският тим заема трето място във временното класиране в италианския шампионат с 48 точки след 25 кръга.

„Победата над Наполи е опасна за нас. След успеха с 4:0 над Милан, не спечелихме четири мача. Да видим как ще се справим този път. Приносът на целия отбор в защита беше по-добър от преди. Целият тим напредва, а не само отделни футболисти“, коментира Сари.

20 снимки

Наставникът на Лацио добави, че още няма допълнителна информация за състоянието на Чиро Имобиле, който е с мускулни проблеми. „Не е сериозно, но ще видим колко ще отнеме възстановяването му. От миналата година, когато контузи глезена си, той не е на 100 процента. Дори в петък игра на болкоуспокояващи заради проблем с глезена, които мисля, че му причинява дискомфорт“, каза Сари.

„Предстои ни да играем срещу класен противник. Имат силни технически характеристики“, заяви Маурицио Сари по повод АЗ Алкмаар, изключвайки подценяване на нидерландците.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова