Футболистът на Ювентус Блез Матюиди защити от критиките своя съотборник в полузащитата Адриен Рабио, който има само 206 минути на терена за „бианконерите" от началото на сезона.

Матюиди и Рабио са колеги във френския национален отбор, а освен това играят заедно и в Пари Сен Жермен. Според 32-годишния халф Рабио ще се нуждае от време за адаптация към новата лига, култура и език в Италия, но несъмнено е класен играч и ще помогне на отбора да печели трофеи.

„Има голяма конкуренция в състава, но знам, че той ще ни помогне да печелим важни титли. Миналият сезон бе труден за него, сега трябва да се адаптира към ново първенство, което не познава и се справя добре. За мен той не е конкурент, а съотборник, с който заедно ще се борим за едни и същи цели. С него имаме специална връзка. Виждаме се както на игрището, така и извън него. За начало му помогнах с езика, но сега вече се научава", заяви пред френският L'Equipe Матюиди.

В момента Матюиди е в състава на Франция, който утре ще играе срещу Исландия в Рейкявик в евроквалификационен мач. В понеделник „петлите" приемат Турция. /БГНЕС