Кристиано Роналдо, за когото постоянно се говори, че е пред напускане на Ювентус, ще остане в отбора. Това потвърди в събота треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри, който е получил уверението на португалската звезда.

"На мен Роналдо ми каза, че остава, така че изчистихме този въпрос", подчерта треньорът на Юве преди старта на сезона срещу Удинезе в неделя.

"Той винаги е тренирал добре и е бил на разположение. Четох слухове по вестниците, но никога не е имало желание от негова страна да напусне Ювентус", добави Алегри.

Голмайсторът на Серия А за миналия сезон (29 гола) беше освободен за последния приятелски мач в четвъртък, но ще бъде на линия за двубоя с Удинезе.

Самият Роналдо написа тази седмица дълго съобщение, за да опровергае информациите за свое евентуално завръщане в Реал Мадрид, без обаче да уточни дали ще остане в Ювентус, за да изпълни четвъртата и последна година от договора си.

"Както всяка година Ювентус стартира, за да спечели всички трофеи", увери Макс Алегри, който се завърна в клуба след 2 години пауза и след експеримента "Пирло". Миналия сезон Ювентус не спечели за първи път титлата в Италия от 2012 година насам.

"Ще вървим крачка по крачка, като ще се опитаме да спечелим първия мач в Удине. Ще бъде шампионат с много изравнени възможности и за да спечелим, не трябва да имаме ускорения от 100 км/ч и след това да караме с 30 км/ч, а да поддържаме постоянна скорост от 80-90 км/ч", описа ситуацията Алегри, който спечели 5 поредни титли с гранда от Торино.