Отборът на Ювентус победи с 3:0 Лацио в мач от Серия А и се настани на третото място в класирането. Старши треньорът на "старата госпожа" - Масимилиано Алегри, коментира шансовете на тима да се бори за титлата в Италия, като според него за спечелване на Скудетото ще трябват поне 90 точки през сезона.

“Момчетата се справиха добре, особено след толкова труден месец. Мачът не беше лек, затворихме свободните пространства за Лацио и не им дадохме никакви шансове да застрашат вратата ни до последните минути”, коментира специалистът. 

“Паузата идва в добър момент за нас, защото през сезона постоянно сме преследвани от контузии. Когато липсващите играчи се възстановят, ще има достатъчно шансове за всички, защото ще играем на всеки три дни”, оптимист е наставникът на “бианконерите”, добави той.

"Целият отбор се труди здраво, затова допускаме малко голове. Щях да съм ядосан, ако ни бяха вкарали гол накрая. Мойс Кийн? Той е много по-балансиран в момента, старае се, свали 5-6 кг и вече подхожда към мачовете по много по-правилен начин. Наполи наложи невероятно темпо. Не мисля, че Скудетото може да бъде спечелено с по-малко от 90 точки. Преди 6 кръга никой нямаше да повярва, че сега ще сме трети в класирането. Това е крачка напред. Сега трябва да презаредим батериите и да сме готови да продължим през януари”, завърши Алегри.