Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде пресконференция преди домакинския мач на отбора си утре срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига. 

"Днес е странна пресконференция. Тя е първата от 12 години насам преди мач от Шампионската лига, който е решителен за участието ни напред. Много ме е яд, че няма да играем срещу най-добрите през март и след това. Но трябва да реагираме. Утре обаче трябва да изиграем добре мача, за да отидем в Лига Европа. Трябва да намерим гняв и решимост на терена", каза той.

"Всички неща предоставят възможности. Не искам да говоря, дори и да мисля за евентуално отпадане. Утре в състава се завръща само Локатели, но имаме футболисти, с които да изиграем голям мач. Имаме и млади играчи, за които това ще бъде голям тест. Представянето ни в Шампионската лига бе много лошо и помрачи и резултатите ни в първенството, които не са толкова зле. Трябва да изиграем голям мач, защото се изправяме срещу един от най-силните отбори в Европа. Късметът винаги е нужен, но имаме футболисти, които да изиграят интелигентен и внимателен мач в защита, защото в Париж подарихме два гола", припомни италианецът.

Guilliver/GettyImages
29 снимки

Листата на контузените играчи на Ювентус е твърде дълга - Киеза, Погба, Влахович, Ди Мария, Паредес, Бремер. Маккени, Де Шилио, Илинг и Аке, а Данило е наказан.

"Утре ще разполагам само с четирима халфове - Мирети, Фаджоли, Локатели и Рабио. Влахович няма да е на разположение, той не тренира три дни, но се надяваме да е готов за Интер. Ди Мария и Бремер може да са готови за неделя", надява се треньорът.

"С Погба не съм говорил още, ненужно е да повтаряме неща, които вече са казани. След като реши да не се оперира възможността да се върне за Ювентус и за Световното първенство бе почти нищожна. Той съжалява за Юве и за Франция, но ние сме наказани, защото не сме го ползвали въобще. Киеза не е в състояние да изиграе цял мач. Надявам се скоро да разчитам на него, но засега не е така", призна Алегри.

"Ювентус върши добра работа с младите засега. На Мирети му казах, че не може да сбърка три ключови топки като в мача срещу Лече, но той е във фаза на растеж. Юве е роден да побеждава, не да забавлява", каза още Масимилиано Алегри.