Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че все още има много работа, за да се гарантира четвърто място в Серия А и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Ювентус, който завърши четвърти миналия сезон под ръководството на Андреа Пирло, отпадна от борбата за титлата след поражение от Интер този месец, като шампионите и лидерите в лигата вече са с девет точки аванс пет мача преди края на сезона.

Сега, вярва Алегри, само четвъртото място този сезон е постижимо за отбора с най-много титли от Серия А в историята, въпреки че петия Рома загуби от Интер вчера.

"Четвъртото място все още не е сигурно", каза Алегри на пресконференция преди сблъсъка на неговия отбор със Сасуоло.

"След като стигнахме до финала на Купата на Италия, което ни позволява да играем за трофей и това все още е цел. Има дълъг път до четвъртото място, има няколко мача и директни сблъсъци с Лацио и Фиорентина", добави той.

"Правим стъпка по стъпка, в противен случай излизаме извън контрол. След това ще оценим свършената работа, не само на резултатите. Ние обсъждаме с клуба всеки ден, защото ще трябва да подобрим това направено тази година", каза още треньорът.

Алегри не приема нищо за даденост преди сблъсъка в понеделник срещу отбор от средата на таблицата.

"Те са технически отбор на отлична позиция в класирането. За тях това е важен мач, защото победата над Ювентус би било престижен резултат", добави той.

Алегри каза, че Уестън МакКени, Артур и Мануел Локатели ще пропуснат пътуването до Сасуоло заради контузии.