Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че съжалява за начина, по който се е стигнало до разрива между Леонардо Бонучи и клуба от Торино.

Ръководството на Ювентус работи върху намирането на нов отбор за 36-годишния защитник, след като го извади от състава.

Бонучи е свързван с няколко тима от Италия, сред които Лацио и Дженоа, както и с германския Унион Берлин, а до края на летния трансферен прозорец остават само няколко дни, така че се очаква скоро да има развитие.

"Съжалявам, че се стигна до такъв край. Ние бяхме ясни с Лео още от февруари. Говорих с него няколко пъти. Както аз, така и клубът обявиха, че той ще трябва да реши дали да продължи в друг отбор или да прекрати кариерата си", каза Алегри пред DAZN.

"Когато си на 36 години, част си от историята на Ювентус, имаш 500 мача... Той е дал толкова много на Ювентус, както и клубът на него, така че трябва да вземе важно решение за себе си. Човек трябва да може да приеме ситуацията", добави Масимилиано Алегри.

Специалистът коментира и назначението на Лучано Спалети за селекционер на Италия след оставката на Роберто Манчини. "Вярвам, че Лучано е сред най-добрите в Италия. Това е доказано по време на кариерата му, както и с начина, по който отборите му играят и резултатите, които е постигнал", заяви Алегри./ БТА