Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота заяви, че бившият нападател на тима Ромелу Лукаку е свободен да сподели своята версия за събитията от летния трансферен прозорец. Както е известно, преди няколко дни белгийският национал загатна, че в подходящия момент ще разкрие защо така и не се завърна на “Джузепе Меаца” през това лято.

“Виждал съм много подобни ситуации на трансферния пазар и вече нищо не може да ме изненада. Понякога доверието може да се превърне в загуба на надежда, след което и разочарование. Във футбола парите контролират всичко и го казвам предвид случилото се с Интер наскоро. Това обаче е в миналото, така че нека гледаме в бъдещето. Естествено, че Лукаку е свободен да каже своята истина. Не мисля, че това, че той беше оставен на пейката за финала в Шампионска лига е повлияло на решението му особено след като му показахме признателност, уважение и вяра. Нашата съвест е чиста, това е безсмислена полемика и няма да попаднем в този капан.

Очакваните освирквания на феновете ни срещу Лукаку? Чух за това, по-добре да подкрепят нашите играчи, но все пак разбирам, че тифозите имат правото да критикуват по цивилизован начин. Лукаку или Икарди? Предвид нещата, които се случиха наскоро, бих избрал Икарди. Що се отнася до възможно завръщане на Андре Онана, не мога да предскажа бъдещето, но във футбола всичко е възможно. Със сигурност миналият сезон беше страхотен както за нас, така и за Онана. Също така беше успешен ход за нас да го вземем като свободен агент и да го продадем за голяма сума пари”, коментира Марота по време на “Фестивала на спорта” в Италия.