Емблематичният бранител за Интер – Марко Матераци, за пореден път похвали наставника Жозе Моуриньо. Спечелилият требъл с „нерадзурите” наставник бе назован като „щит, приятел, баща и брат” от италианския бранител. Матераци назова тези думи за Специалния в разговор на живо със Себастиен Фрай в Instagram.

„Моуриньо ни бранеше, беше наш приятел, баща и брат. Той споделяше всичко с нас и това спомогна много на съблекалнята. Знаеше кога да „натисне” правилния бутон, за да започнат резултатите. На практика исках да приключа да играя футбол преди да дойде той. Уважавам го ужасно много и това ще е завинаги. Постоянството е най-ценното нещо в играта. Той го постига. Хората бяха гневни от Рафаел Бенитес, който го наследи, тъй като той не беше постоянен”, каза Матрицата.

„Трудно е да наследиш Моуриньо, но Леонардо се справи много добре и интелигентно. Копираше това, което Моу правеше и наваксахме 19 точки от Милан. Загубихме дербито през април, а това ни попречи да ги задминем”, каза още Матераци.

При Моуриньо през 2009/10 Интер спечели титлата в Италия, Шампионската лига и Купата на Италия. „Имахме много силен отбор в този сезон, а после дойдоха Лусио, Ето’о, Милито и Тиаго Мота. Имахме 25 изцяло равностойни футболисти и нямаше значение кой ще играе, тъй като бяхме еднакво силни. Ето’о е като брат за мен. Дойде и ми обеща Шампионската лига и спаси обещанието си”, каза още италианецът.

Матераци си спомни и за мача, който никога не иска да се сеща отново – загубата с 2:4 от Лацио, която коства на Интер Скудетото през 2002-а година. Тогава Интер на два пъти водеше и загуби заради грешки на Вратислав Греско. „Това е мач, който не искам да гледам никога. Излязохме от стадиона към автобуса, когато Греско попита всички защо са ядосани. Джиджи Ди Биаджо не успя да повярва какво каза той. Това се случи за трети път през сезона за Греско. В един сезон той загуби титлата, финалът в Шампионската лига