Легендарният полузащтник на Ювентус Клаудио Маркизио разкри, че контузията, която го сполетя през 2016-та година в коляното, е направило последните му няколко години във футбола далеч по-трудни. 

През 2016-а година италианецът претърпя скъсване на коленни връзки, което и не му позволи да участва на Евро 2016. Маркизио разказа как тази травма е променила напълно футболния му път оттам насетне. 

"Докато не изпиташ лично подобна контузия не може да осъзнаеш сериозността й. Тя промени всичко за мен - начинът на тичане, реакциите и като цяло движението. Не означава, че не можеш да се завърнеш към най-високото ниво, но определено променя много неща", започна бившият полузащитник. 

"Още в началото на последната година знаех, че това ще е последната ми година. Мислех, че да играеш с болка е поносимо, но след това се наложи да претърпява втора операция. В противен случай рискувах сменяне на колянна става на 40-годишна възраст". 

"Когато фактите говорят не можеш да продължиш да се заблуждаваш. Главата ми искаше да продължа, но тялото ми не го позволяваше", завърши Маркизио.