Една от модерните икони на Ювентус – Клаудио Маркизио публикува дълго и много емоционално писмо до клуба и феновете, които напуска след 25 години вярна служба.

Раздялата чисто документално стана факт миналата седмица, затова 32-годишният ветеран използва социалните мрежи, за да сподели своите впечатления от славния с четвъртвековен престой при „бианконерите”.

„Прекарах последните 25 години от живота си, докато си представях какъв искам да стана и мечтаех какво искам да постигна с Ювентус. В нито един миг обаче не съм си представял, че ще изживея миг като този”, коментира Маркизио.

„Независимо какви ще бъдат следващите ми стъпки, професионални и други, ще бъде грешно и безполезно да крия, че моите сърце и ДНК носят и завинаги ще носят само два цвята. Облякох за първи път фланелката на Ювентус като 7-годишен и оттогава не съм я свалял, нито дори за миг.”

Маркизио с емоционални думи след раздялата с Юве

„Израснах с тази философия и отначало опитах да я попия, а после да стана неин посланик както на терена, така и във всекидневния живот. Казва се в Ювентус, че „победите не са важни, те са единственото, което има значение”. Зад тази фраза, така обичана от нас, феновете (да, защото макар да изглежда невъзможно, днес аз съм тъкмо такъв) и изречена от президента Джампиеро Бониперти, се крие най-дълбокото значение на нашия начин на живот.”

„Победите не са важни, те са единственото, което има значение. Когато си дете с мечта, дете сред многото други, знаеш, че заради фланелката на Ювентус си длъжен да бъдеш най-добрия винаги.”

„Победите не са важни, те са единственото, което има значение. Когато растеш, когато мечтата ти почти става реалност, нямаш право да летиш в облаците. Работиш здраво в сенките на своите идоли и даваш най-доброто всеки ден в името на фланелката заради тези цветове, които са символ на гордост, радост и отговорност.”

„Победите не са важни, те са единственото, което има значение. Когато тези идоли най-накрая станат твои съотборници, трябва да си по-силен от краката, които треперят при мисълта, че ще влезеш на терена заедно с тях. Дел Пиеро, Недвед, Буфон, Трезеге, Каморанези и всички останали. Защото всеки знае, че да почетеш фланелката, трябва да дадеш своя дан.”

„Това не се отнася само до нас, играчите, а важи и за всеки фен. Ювентус печели, защото е най-добър на и извън терена.”

„Победите не са важни, те са единственото, което има значение. Когато се придържаш към дадената дума да правиш всичко възможно, за да не разочароваш тези фенове, които са най-верните, най-искрените и най-добрите на света.”

„Когато осъзнаеш, че това, което е представлявал животът ти цели 25 години, изведнъж ще остане в миналото, има само един начин да продължиш да побеждаваш. Той е да знаеш, че каквото и да става, няма за загубиш нищичко от това. То завинаги ще бъде част от мен и аз – от него, където и да се намирам. С любов завинаги, Клаудио”, написа полузащитникът.