Бившият футболист на Ювентус Клаудио Маркизио нарече Андреа Белоти – нападателят, който липсва на „бианконерите“ и сподели, че единствено отстъпва на Пауло Дибала. Според него аржентинецът ще се превърне в икона на Ювентус и ще спечели Шампионската лига.

По-късно днес Белоти ще се изправи срещу „бианконерите“ в дербито на Торино, а Маркизио смята, че бившият му клуб трябва да направи смел ход и да се опита да вземе италианския национал.

„Той е нападателят, който липсва на Ювентус, особено сега, когато Игуаин все още не е преоткрил формата си“, каза Маркизио пред „Гадзета дело Спорт“.

„Но се съмнявам някой като него да приеме да премине в Ювентус. Двамата с Ицо въплъщават духа на Торино. Те трябва да поведат отбора, за да ги вдигнат обратно на крака и да завършат сезона по различен начин“, добави още той.

„По-трудно е да направите име в Ювентус, където играчите се справят на най-високо ниво. Отборът има класа и елегантност, но Торино има страхотен характер и никога не се предава. Тимът на Сари влиза в дербито в добра форма и трябва да се възползва от възможността да спечели точки, преди да се изправи срещу Аталанта и Лацио“, заяви Маркизио.

„В същото време Торино не може да си позволи да не даде всичко от себе си. Очаквах да направят страхотни неща при Урбано и ще го направят, дори отборът в момента да преживява труден период. Като човек от Торино се надявам скоро да ги видя в Шампионската лига, приемайки модела на Аталанта“, добави бившият италиански национал.

„Класата на Дибала е безспорна. Той е един от най-големите таланти в света. Тези, които го критикуват, не разбират от футбол. Има отлични отношения с клуба. Надявам се, че се превърне в икона за Ювентус и ще направи това, което до момента му убягва – да спечели Шампионската лига“, заяви Маркизио.