Клаудио Маркизио разкри, че е провел обстоятелен разговор с Пол Погба, казвайки му, че е направил грешка да премине в Манчестър Юнайтед от Ювентус. „Надявам се да се върне в Торино, тъй като ще е добре за всички страни”.

Вече отказалият се бивш халф на Юве говори пред Sport Mediaset за бъдещето на френския халф, което го връща обратно в Торино. „През миналата година се срещнахме на събитие и му казах, че е сбъркал, когато реши да отиде в Манчестър и да не остане в Ювентус. Сега нещата се промениха, халфовата линия на Юве се промени и се надявам той да се върне в отбора, тъй като ще е най-добре за всички. Той познава Серия А и е уникален футболист”, заяви дефанзивният футболист.

Воденият от Маурицио Сари италиански клуб е лидер в Серия А, само на точка пред втория в подреждането – Лацио. Треньорът обаче отнася много критики заради стила си на игра. „Винаги съм харесвал как Сари интерпретира футбола, особено в Наполи. Той също така спечели и Лига Европа с Челси. Трябва да му се даде време в Юве, защото е трудно превключването. Не разбирам защо го критикуват, тъй като продължава в Шампионска лига и е първи в Серия А’, каза още Маркизио.

„Не се виждам да бъда треньор. По-скоро бих искал развитие като това на Павел Недвед и да съм в директорския екип. Причината е, че познавам добре съблекалнята и града, което е добра колаборация за такава работа”, акцентира още Клаудио Маркизио.