Бившият треньор на Ювентус и Италия, Марчело Липи, коментира неясната ситуация относно Евро 2020 и сподели, че е най-добре то да бъде отложено. Специалистът е притеснен са здравето на играчите и всички, свързани с италианския футбол, но призна, че ако положението се уталожи, Серия А ще може да се доиграе. 

"Бе коректно да се изолираме тук, както в Китай. В Азия го направиха, ние също ще го сторим с много търпение и внимание", заяви Липи. 

"Не разбирам как някой може да мисли, че Европейското първенство през юни и Олимпиадата в Япония през юли и август ще се случат. Та ние не знаем какво ще стане утре."

"УЕФА най-накрая реши да спре турнирите и смятам, че ще се случи същото и с Евро 2020. Нека играем догодина, но не сега, не и на всяка цена. Така ще опазим поне турнирите с националните отбори. Разбрах за идеите относно плейофи, но не съм привърженик. Както и на тези да назначаваме победители, спрямо класирането в момента."

"Ако след месец, месец и половина ситуацията се промени, първенството ще може да се възобнови нормално. Другите решения ми изглеждат по-скоро унизителни за работата, свършена през редовния сезон", завърши Липи.