Легендарният италиански треньор Марчело Липи вярва, че Дженаро Гатузо ще стане един от топ специалистите и сподели, че той вече е направил Наполи свой собствен отбор.

Бившият футболист на Милан стартира трудно начело на „партенопеите“ и след това спечели девет от 15 мача, откакто замени Карло Анчелоти през декември, а Марчело Липи има големи надежди към младия наставник.

„Конте е топ треньор, а Гатузо се превръща в такъв“, заяви той пред „Гадзета дело Спорт“.

„Той расте и непрекъснато го показва в Наполи. Пристигна в труден момент на „Сан Паоло“ и почти изглеждаше, че това ще е края на тази ера за тима, между много контузии и трудни ситуации“, заяви Световният шампион от 2006 година.

„Дженаро отново ги накара да играят мъдро, спокойно и последователно. Сега можем да видим, че това е отборът на Гатузо“, заяви Липи.

Наполи победи Интер с 1:0 в първия полуфинал за Купата на Италия.

„Рино има вече добра преднина, след като спечели първия мач, а реванша сега е в Неапол. Но всеки ден той ще повтаря, че всичко още не е решено. Трябва да бъдеш агресивен и да не правиш грешки. Сигурен съм, че и Конте ще направи същото“, добави още италианецът.

Накрая бившият селекционер говори и за другите си възпитаници.

„Фабио Канаваро се справя много добре в Китай. Печели трофеи. Иска да се върне в Италия в един момент. Мисля, че един ден иска да води и националния отбор“, заяви Липи.

„След това са другите – Неста, Индзаги, Одо...много са. Те ще натрупат опит и в крайна сметка ще работят в Серия А“, заяви Липи.