Нападателят на Сампдория Маноло Габиадини говори за преживяното, след като бе заразен с коронавирус. Италианецът разказа пред Скай Спортс как са преминали последните му седмици.

„Болестта ми беше лека, имах температура в продължение на един ден и в продължение на пет или шест дни бях на легло. Винаги си бях вкъщи, в ежедневен контакт с лекарите. Сега първият ми тест е отрицателен, но има нужда да изчакам още 24 часа, за да направя и второто изследване и да съм напълно сигурен, че съм победил вируса“, заяви Габиадини.

„Тази трагедия ме удари дълбоко, мисля, че е така и за останалата част от света Бях вкъщи и мислех за родителите си, които бяха у дома преди месец. Реших, че е правилно да направя нещо, от гледната точка, че футболистите сме известни. Получих над 300 собщения. Отне ми повече от седмица, за да отговоря на всяко едно. Всяко съобщение ме докосна, защото това е свидетелство за обич. Особено тези от бившите ми треньори, с които не се чувам често“, допълни още той.

„Тренирам непрекъснато от две седмици. Изпращат ни тренировките за следващия ден всяка вечер. Опитах се да тренирам малко през втората седмица на болестта, когато бях под карантина, но не се чувствах в добра форма. Отборът оказахме помощ на болниццата в Генуа. Приканвам всички италианци да направят всичко възможно, за да помогнат на болниците, тъй като в този момент те се нуждаят най-много от помощ“, каза Габиадини.