Селекционерът на Италия Роберто Манчини съжалява за предстоящата раздяла на Джорджо Киелини с Ювентус и смята, че Лонерцо Инсиние все още може да покаже много на терена. 37-годишният Киелини ще напусне Ювентус след 17 години в клуба, а Инсиние ще се раздели с Наполи в края на сезона.

„Когато нещата не са се получили добре е важно бързо да се съвземеш. Ще имаме мачове през лятото, когато започне новото издание на Лигата на нациите“, заяви Манчини по повод националния тим на Италия.

„Има няколко интересни млади футболисти в лигата, но ни трябват повече играчи като тях“, добави селекционерът пред вестник Corriere dello Sport.

Попитан за Джорджо Киелини, Роберто Манчини коментира, че е жалко за всички, защото той е страхотен състезател. „Той взе своето решение. Но да напуснеш след като си спечелил Европейското първенство по футбол е много ценно“, каза специалистът.

Колкото до Лоренцо Инсиние, който ще се насочи към американския ФК Торонто, Манчини заяви, че футболистът все още може да покаже много на терена, благодарение на опита си. „Инсиние е дал много на националния отбор и се надявам да го прави отново“, заяви селекционерът на Италия.