Бившият селекционер на Италия - Роберто Манчини, говори за напускането на поста си за вестниците „Ла Република“ и „Ил Месаджеро“, пред които изрази сериозно разочарование от президента на местната федерация по футбол Габриеле Гравина. Специалистът изрази недоумение и от нападките по негов адрес в италианската преса.

"Не съм направил нищо, за да ме убият по този начин. Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор", започна треньорът.

"Сякаш съм убил някого, а аз само упражних правото си да взимам решения. Защо има толкова яростни лични нападки към мен? Не съм очаквал да ми обявят морална присъда", защити се той.

"Опитах се да говоря няколко пъти с Гравина и да му обясня моите виждания. Обясних му, че през тези месеци ми трябва спокойствие, той не го направи и аз бях принуден да си тръгна", каза още Манчини.

"Да сте виждали президент да сменя щаба на националния отбор? Гравина от една година се опитва да го направи. Знаех, че президентът Гравина е избрал Джанлуиджи (б.р. - Буфон) и това беше правилното решението след Виали. Нямам нищо против него", каза още Манчини.

"Винаги съм бил коректен. Когато дойдох в националния отбор, отказах по-изгодни оферти. Тогава направих своя избор и това беше най-важният пост в моя живот. И напуснах отбора 25 дни преди следващия мач, не три", категоричен е Манчини, който призна, че преговаря за пост в Саудитска Арабия. "Зависи какво ще стане в бъдеще и къде ще отида. Сега не искам да мисля за нищо", каза разочарованият треньор.