Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини държа дълга реч на церемонията по връчването на наградите в Серия А. Специалистът, извел „Скуадра адзура“ до европейската титла през 2021-а, коментира някои от младите играчи на тима и колко полезно е за тях от по-малки да играят в по-решителни срещи.

"Вратата на националния отбор е отворена за всички , които могат да бъдат функционални. Предимство, че някои млади играчи започват да играят важни мачове от по-рано, като Распадори в Шампионска лига. Като играят тези мачове, те могат да се подобрят“, започна Манчини.

„Дзаниоло има страхотни качества, дойде след контузия. Да го извикаме, за да го пратим на трибуните не изглеждаше правилно...Ако се справя добре в бъдеще, ще бъде викан, както и всеки друг".

Манчини, който призна, че също би избрал Стефано Пиоли за най-добър треньор сред всички кандидати на наградите в Калчото, похвали специално халфа на Милан Сандро Тонали: „Когато направи своя дебют в националния отбор, той играеше за Бреша. Той се подобрява и има страхотни качества, в полузащитата имаме много добри играчи, а той е сред най-добрите. С младите играчи трябва търпение и понякога просто трябва да правят грешки, растейки“, заяви още селекционерът на "адзурите".

„Дори и първенството да е хубаво, италианците са тези, в момента ги няма – признава Манчини – Работата на треньора е по-трудна в сравнение с миналото. По мое време, на 20 години, бяхме изиграли 100 мача в Серия А".

„Всички отбори се опитват да играят, гледах Аталанта - Милан и изглеждаше като мач от Висшата лига като интензивност. Наполи също правят невероятни неща. Ще бъде малък шампионат до Мондиала. Кой знае какво ще се случи през януари, анормален сезон е“, завърши Манчини.