Селекционерът на Италия Роберто Манчини защити своето решение да разчита на повече млади футболисти. Наставникът на „скуадра адзура” довери, че няма как да не трудно, ако не играеш въобще. Италианците ще играят с Португалия на „Сан Сиро”, като победа ще им донесе големи шансове да се класират към плейофите на Лигата на нациите. При успех над европейските шампиони, Италия ще трябва да вземе и позитивен резултат срещу Полша в последния мач.

„Разбира се, че искаме да продължим към следващия етап. В първите мачове ние дадохме шанс на много млади играчи срещу силна селекция като тази на Поругалия. Нормално е да стават грешки. Ако не играеш никога, то е трудно, когато си малък. Нашата цел е класиране на EURO 2020, така че се нуждаем в следващите две години от тези млади играчи. През това време те ще натрупат опит”, довери Манчини на пресконференцията.

„Смятам, че нещата при нас вървят добре. Нормално е моралът на отбора да е слаб, след като не се класирахме за Мондиал 2018. Ще отнеме време, тъй като не разполагаме с магическа пръчка. Подобряваме се с всеки изминал ден. Напрежение има при нас, след като 50 милиона души искат да спечелим. Това е нормално, но аз съм опитен в това”, продължи той.

Италия никога не е губил, когато е играл на „Сан Сиро”, но последният мач, който бе там беше крушението срещу Швеция, което реално изхвърли „скуадрата” от Мондиал 2018 (0:0).

„Този стадион винаги реагира добре на националния отбор. Тази селекция не може да бъде погубена. Помня двата мача срещу Швеция, а ние заслужавахме да продължим. Това обаче е футболът и трябва да го приемем. Случва се с много национални отбори, а последният път се случи на нас. Разбира се, че е тъжно това, което стана”, продължи селекционерът на Италия.

Предварителните очаквания са, че нападателят на Лацио Чиро Имобиле ще стартира от първата минута.

„Имобиле има добри шансове да започне от самото начало. Той играе по различен начин в неговия клуб, но качествата му са важни за избора ни. Той е играч, който може да ти донесе голове, а ние това гледаме. Имаме 24 часа да решим. Той е умен, бърз и има нюх към гола”, завърши Роберто Манчини.