Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини опроверга твърденията, че връщането на Марио Балотели в състава е отчаян ход.

Нападателят, който сега носи екипа на турския Адана Демирспор, изигра последния си до момента двубой за "адзурите" през септември 2018 година. Тогава европейският шампион се изправи срещу Полша в среща от Лигата на нациите.

"Твърдите, че опитвам отчаян ход? Не. Ако сегашното отчаяние е същото като това преди Евро 2020, тогава добре. Не за това става дума. В следващите няколко дни ще опитаме различни неща, за да развием футболистите. Ще изпробваме състоянието и качествата на някои, които не са играли скоро, като Марио. Има и нови в състава", коментира Манчини пред медиите.

31-годишният Балотели има 8 гола в 19 мача в шампионата на Турция.

"На техническо ниво той винаги е добре подготвен. Това няма нужда да се коментира. Трябва да проверим физическото му състояние. Ще разберем и това дали може да се впише в състава. Няма нужда да ми дава каквото и да е обещание. Любопитни сме да го видим след толкова много време. Смятам, че ще бъде щастлив", каза още италианският специалист, който работи заедно с Марио Балотели в Интер Милано и Манчестър Сити.

На 24 март италианците приемат Република Северна Македония в полуфинален мач бараж за класиране на Мондиал 2022. Победителят от тази среща ще играе срещу Португалия или Турция в спор за участие на финалите на Световното първенство в Катар в края на тази година.