Манчестър Юнайтед е готов с оферта за звездата на Фиорентина Федерико Киеза. Според английското издание „червените дяволи“ са готови да платят на „виолетовите“ около 70 милиона евро за нападателя.

Преди дни президентът на италианците говори открио за продажба на Федерико Киеза. Според медиите в Англия мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не е доволен от представянето на Даниел Джеймс и търси негов заместник. Норвежецът вижда перфектен избор за атаката на „червените дяволи“ в лицето на италианския национал.

От Италия съобават, че Федерико Киеза е започнал усилено изучаване на английски език, което веднага засили слуховете за негов трансфер на „Олд Трафорд“.

Преди седмица се заговори за интерес от страна на Ювентус към нападателя. Според информациите „бианконерите“ са готови да платят 50 милиона евро. Но президентът на Фироентина Роко Комисо би предпочел да се осъществи сделка с Манчестър Юнайтед, отколкото с Ювентус. Това не се дължи само на по-добрата финансова оферта, но и от това да не се дава звездата на тима на големия враг в Италия. Преди години се разпали истинска война, след като легендата Роберто Баджо премина от Фиорентина в Ювентус.