Халфът на Лацио Сергей Милинкович-Савич отново влиза в полезрението на Манчестър Юнайтед. Английският гранд ще атакува сърбинът през лятото, съобщава „Сън“.

GettyImages/Gulliver
45 снимки

„Червените дяволи“ имаха интерес към футболиста на „римските орли“ и през миналото лято, но тогава до сделка не се стигна.

Причината за подновения интерес е предстоящият трансфер на Пол Погба. Французинът усилено е свързван със завръщане в Ювентус или преминаване в Реал Мадрид.

Предполага се, че Манчестър Юнайтед са поверили сделката за Милинкович-Савич на македонският агент, който работи в Германия Фали Рамадани. Той ще трябва да преговаря с ръководството на Лацио в лицето на президента Клаудио Лотито.

През миналата година представителят на Милинкович-Савич Матея Кежман пътува до Лондон, за да преговаря по сделката, но до споразумение не се стигна.

Сръбският национал има договор с Лацио до 2024 година, а Клаудио Лотито постави сума за откупуване в размер на 100 милиона евро. Но „червените дяволи“ тогава не успяха да продадат Пол Погба, а в същото време привлече Хари Магуайър и през зимата Бруно Фернандеш.

Това лято Манчестър Юнайтед ще атакува Лацио с оферта на стойност 75 милиона евро плюс 15 милиона в размер на бонуси.