Спортният директор и легенда на Милан Паоло Малдини защити треньора на тима Стефано Пиоли и заяви, че няма да го заменят за германеца Ралф Рангник. Според големият бранител италианеца върши много добра работа с младите. Великият капитан на „росонерите“ говори и за утрешния полуфинал за Купата на Италия срещу Ювентус.

„Щастливи сме с Пиоли. Той даде облик на тима и накара младите да израснат, а след това ще дойдат и резултатите. Ралф Рангник? Прочетох за него. Честно казано, с голямото ми уважение, но не мисля, че отговаря на правилния профил на треньор на Милан“, заяви Малдини пред Скай Спорт.

„Пиоли пое отбора в труден момент, когато тима не се справяше добре и имаше несигурност. Той се наложи и под негово ръководство младите израснаха, като даде идентичност на тима. До края на сезона могат да се случат много неща. Всички – футболисти, директори и треньори зависят от резултатите. Надявам се да имаме силна завършваща фаза на сезона“, добави още той.

„Стъпките са постепенни, за да израснем. Миналата година бяхме на пет точки от зона Шампионска лига. Идеята е да подобрим този резултат Все още имаме възможност да дадем повратна точка в нашия сезон. В момента нямаме Милан, за който мечтаем, но работим върху това“, заяви легендата на италианския футбол.

Спортният директор на „росонерите“ говори и за утрешния полуфинал за Купата на Италия срещу Ювентус.

„Това е важен мач за нас. Една от двете цели през сезона, която дава директно класиране за Лига Европа. Ще се изправим срещу страхотен отбор, който доминира през последните 7-8 години. За пореден път стадионът ще бъде пълен. Нашите фенове са невероятни“, каза Малдини.

„Ще играем с Ювентус след поражението с 2:4 от Интер в дербито. Ако анализираме двубоя мога да кажа – фантастично първо полувреме. Според мен най-доброто през последните пет години. Имаме недостатъци и работим върху това. Не сме перфектен отбор и работи мза подобряването и премахването на определени грешки, за да избегнем загубите, които не заслужавахме да допуснем“, завърши легендарният защитник.