Легендарният защитник на Милан Паоло Малдини бе представен като технически директор при „росонерите” , а работата ще бъде в колаборация с другия спортен директор Леонардо. Бившият бранител на Милан се пошегува пред медиите, че двамата ще играят ролята на добрия и лошия полицай.

„Никога не съм казвал не на Милан. Имах разговори с Барбара Берлускони, но не произлезе нищо от тези разговори. Преди година и половина говорих и с китайските собственици, но не успяхме да намерим акуратна позиция и реших да не се включвам към отбора, ако не съм сигурен, че ще бъда полезен”, бяха първите думи на Малдини.

„Сега ситуацията е различна и говорих с Леонардо и Елиът Мениджмънт, които бяха достатъчно обстойни и ми обясниха как стоят нещата. Това, което чух ми се понрави и веднага прие. Ролята на Леонардо бе фундаментална, тъй като ние сме големи приятели. Двамата ще даваме най-доброто от себе си за благото на Милан – бъдете сигурни. Ние имаме споделени роли, но ще работим заедно. Характерът ми е същият, какъвто го знаете. Сега ще трябва да говоря още повече. Нямам опит, като директор, но колаборацията с Леонардо ще ми спомогне да навляза бързо в тази роля. Той я познава, познава и клуба. Това ме накара да кажа да. Работата ми ще е всеобхватна и ще работя с всяко едно звено. Ще го раздаваме като доброто и лошото ченге”, продължи с усмивка петкратният европейски шампион с Милан.

„Ценностната ми система е изградена да обичам Милан. Баща ми е играл тук, аз направих кариера, синовете ми също играят в Милан. Трябва да даваме най-доброто за отбора”, сподели Паоло Малдини пред стотиците журналисти в Каса Милан.

Спортният директор на Милан Леонардо седеше до Малдини през цялата пресконференция и сподели, че за „росонерите” е невъзможно привличането на Сергей Милинкович-Савич от Лацио през това лято.

Милан бе свързван с трансфер на сърбина, но заложената цена от римляните е прекалено висока за „дявола”.

„Не можем да закупим топ полузащитник, тъй като финансовият феърплей не ни го позволява”, сподели Леонардо.

„Когато погледнете към Паоло Малдини, то вие знаете, че всичко ще бъде свършено, както трябва. Искаме да работим със сериозни професионалисти, а Паоло е именно такъв. Той иска да бъде тук, а кариерата му казва всичко, което е нужно да се знае”, завърши Леонардо.