Паоло Малдини предупреди, че търпението на Милан е свършило след съдийската грешка при гола на Удинезе. „Милан е начело и не може всеки път да свирят дебютанти на „Сан Сиро“, заяви директорът на "росонерите".

Рафаел Леао откри резултата тази вечер, но Удоджи изравни за „фриуланите“ след гол с ръка. Въпреки паузата за VAR, за проверка за потенциална игра с ръка, съдиите решиха да не викат рефера за преглед на ситуацията мачът завърши при резултат 1:1.

„Нашето представяне не беше перфектно, не сме остри в момента и отново поехме преднина, само за да ни отвърнат подобаващо“, каза Малдини пред Milan TV.

#Milan, le parole di #Maldini dopo il pareggio con l'#Udinese https://t.co/8XaVedVLzo

— Gianluca Di Marzio (@DiMarzio) February 25, 2022

„Като казахме всичко това, VAR е там, за да премахне съмненията. Това не е начинът, по който трябва да се използва и това не е за първи път. Абсолютно ясен инцидент. Имаме нужда от хора, които разбират футбола, за да вземат решения – такива съдии трябват“, започна тирадата си Малдини.

„Ще добавя още и искам да изпратя съобщение до онези хора, които трябва да го получат: Милан е начело в таблицата и не винаги можем да имаме дебютиращи съдии на Сан Сиро. Не е лесно да свириш на „Сан Сиро“. За съжаление съдията направи много грешки”, продължи легендарният защитник.