Легендата и технически директор на Милан Паоло Малдини говори за скандала между Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаук. Славният защитник сподели мнението си и за шанса "росонерите" да спечелят Скудетото.

“Винаги съм имал много добър инстинкт. Имам имидж на уравновесен човек и мисля, че съм такъв. Що се отнася до случилото се в дербито, това беше грозен инцидент. Той продължи твърде дълго, но вече е в миналото. Ще видим какво ще стане. Ако някой се опита да намеси расизъм в това, ние сме готови да защитим нашия играч, защото Ибра няма нищо общо с расизма. Той се извини на тима за това, че го остави с 10 човека на терена. Лукаку нападаше съотборниците му без причина, така че Златан се застъпи за тях. Просто това продължи твърде дълго и трябваше да приключи много по-рано. Не бих очаквал нищо друго от него, освен да си бъде Ибра. Неговата статистика е изключителна. Това е футболист, който има големи желание, глад и решителност", заяви Малдини.

Новият договор на Джанлуиджи Донарума? Замразихме преговорите за нови контракти, докато не затвори трансферният прозорец. Сега ние сме много активни на пазара. Клубът ни позволи да привлечем нови играчи, като успяхме да спазим нашия бюджет. Трябва да сме благодарни, вече разполагаме със състав, който може да извърви целия път през този сезон. Сега имаме по-добър отбор, осъзнаваме по-добре нашите способности и не усещаме напрежението. Винаги съм казвал, че ако не спечелим Скудетото, това няма да е провал. Би било разочароващо само ако в последните 10 кръга сме на добра позиция за титлата и не се опитаме да я спечелим, защото това би показало липса на амбиция”, коментира Малдини пред “Скай Спорт Италия”, добави още той.