Титулярният страж на Милан Майк Менян е оптимист за предстоящия сезон, независимо че засега клубът не е убедителен на трансферния пазар. “Росонерите”, които през миналия сезон загубиха шампионската си титла, останаха без основни футболисти като Сандро Тонали и Браим Диас, а в същото време направиха само един сравнително силен входящ трансфер в лицето на Рубен Лофтъс-Чийк.

“Никога не съм се притеснявал за бъдещия сезон. Очакват ни нови предизвикателства и това е нещото, което обичам”, заяви Менян в интервю за Sportweek.

Французинът се върна в миналото и разказа как точно е станал вратар: “В началото бях нападател или №10, не исках да съм под рамката. Случайно обаче се оказах на вратата, като се налагаше да заменям други момчета. Когато бях на 10-12 години, отидох не тестове в Клерфонтен - популярната академия на френския национален отбор. Наставникът, който беше с мен по време на пробите, ми каза, че ако стигна до последния кръг на тестовете, ще остана на вратарския пост за постоянно. За щастие или не, точно това се случи. По време време Пари Сен Жермен ме следеше и това ме убеди да остана под рамката. Така продължих да имам желание да го правя и така да съм част от играта”.

Менян добави, че като дете е имал за идол Едвин ван дер Сар, който тези дни получи мозъчен кръвоизлив и беше приет в болница.