Наставникът на Наполи - Валтер Мадзари, остана доволен от успеха с 2:1 над Салернитана. Тимът му трябваше да прави обрат, но наставникът похвали играчите си за това, че са си върнали духа и са показали своя стил на игра.

„Мисля, че си върнахме нашия дух, организация и стил на игра. Не ни бе лесно срещу Салернитана. Те са отбор, който се отбранява дълбоко и е опасен на контраатака. Получихме гол с първата им атака, а това бе лошо, с оглед на ситуацията, в която се намирахме напоследък. Въпреки това момчетата останаха спокойни, продължиха да играят, държаха топката и създаваха положения. Затова победата ни е напълно заслужена“, заяви Мадзари.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„През първото полувреме нямаше достатъчно вертикални пасове, но да не забравяме, че това бе първи мач като титуляр на Джанлука Гаетано. Каюсте пък още се адаптира към нашия стил на игра. Имаше много причини голът на Салернитана да ни деморализира, но вместо това ние създадохме куп положения и контролирахме мача“, продължи специалистът.

„Загубата от Торино като че ли ни подейства освобождаващо, защото в други мачове сме губили, но поне сме показвали добър футбол, а срещу Торино това не бе така“, каза още Мадзари.