Наполи надви Аталанта с 2:1 в мач от 13-ия кръг на Серия А. За партенопеите дебютира на скамейката Валтер Мадзари. Южняците са на трето място в класирането в Серия А с 24 точки, а бергамаските - шести с 20 точки. Лидерът Интер има 31, а вторият Ювентус 29.

Отборът от Неапол вкара в 34-ата минута, когато Джакомо Распадори намери Амир Рахмани в наказателното поле, а той с глава прати топката във вратата на Карнезеки. Попадението на „адзурите“ не бе зачетено след преглед с ВАР.

В края на първата част тимът на Мадзари все пак успя да поведе в резултата. Джовани Ди Лоренцо центрира за Хвича Кварацхелия като грузинецът засече с глава топката в десния ъгъл на вратата за 0:1.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Аталанта се върна в двубоя в началото на втората част. В 54-ата минута Ханс Хатебур центрира в наказателното поле, а Адемола Луукман на скорост нахлу в пеналтерията, за да се разпише за 1:1.

В 68-ата минута и попадение на „нерадзурите“ не бе зачетено заради засада.

Виктор Осимен и Елиф Елмас донесоха трите точки на Наполи в 79-ата минута, когато нигериецът с чудесен пас намери северномакедонецът, а последният намери долния десен ъгъл на вратата за 1:2.