Нападателят на Интер Ромелу Лукаку се извини за думите си, които изрече в понеделник. Белгиецът направи разтърсващо признание, че 23-ма от 25 играча на „нерадзурите“ са имали симптоми на коронавирус през януари, но нито един от тях не е бил тестван за заразата. Въпреки това „нерадзурите” не обявиха един положителен тест на играч или човек от щаба, макар да са в Ломбардия, който е европейският епицентър за COVID-19.

Lap.bg
17 снимки

Признанието на белгиеца дойде пред Кат Керкхофс, която е сънародничка на Лукаку и съпруга на нападателя на Наполи Дрийс Мертенс.

„Имахме пауза от една седмица през декември, след което се завърнахме на работа. 23-ма от 25 бяха болни – не се шегувам. Играхме срещу Каляри с Раджа Наинголан и след 25 минути един наш бранител напусна терена, след като не можеше да продължи”, каза Лукаку.

„Всички кашляха и имаха температура. Когато загрявах, и аз се почувствах доста по-топъл от обикновено. Не бях страдал от треска от години”, продължи нападателят. „След мача имаше планирана вечеря с гости от Puma, но аз им отклоних поканата и отидох да си легна. Никога не сме правили тестове за коронавирус и няма как да знаем със сигурност”.

Сега Ромелу Лукаку се извини и сподели, че съжалява за думите си. В същото време ръководството на Интер няма да глобява или наказва белгиецът, защото смята, че думите му са излезли в контекста на приятелски разговор.